Català Castellano


EDICIÓ ACTUAL Otsagabia - 2001

LA SEGONA EDICIÓ DEL FESTIVAL PYRENE APLEGÀ 8.000 PERSONES A LLAVORSÍ

La segona edició del FESTIVAL PYRENE - LA FESTA DELS PIRINEUS, organitzat per la revista EL MUNDO DE LOS PIRINEOS, fou un èxit de participació i d'assistència de públic. Durant les tres jornades del festival, els dies 28, 29 i 30 de juny, més de 8.000 persones es van apropar fins a Llavorsí (El Pallars Sobirà, Lleida) per gaudir d'un programa que va combinar les actuacions musicals amb les manifestacions culturals i les sortides a la natura.

Sens dubte, van ser els concerts musicals els actes que més gent congregaren. El divendres a la nit, l'actuació de Els Pets va coincidir amb un dels moments més emotius quan milers de veus van acompanyar les lletres de Lluís Gavaldà, líder d'aquest grup de rock. Amb ells a l'escenari actuaren la formació aragonesa Biella Nuei i el grup basc Alaitz eta Maider, que delectaren al públic amb melodies i ritmes més tradicionals.

Malgrat la tempesta d'aigua que va caure la tarda del dissabte, Lluís Llach i el conjunt gallec Luar Na Lubre van fer pujar la temperatura a les més de 3.000 persones que s'aplegaren en el recinte del festival musical.

L'imprevist de la pluja va provocar alguns moments d'incertesa, tot i que finalment tots els actes del Festival Pyrene es van poder celebrar. Les fires d'artesania i gastronomia i la segona Fira del Llibre, Disc i Cartografia Pirenaica, així com les exhibicions de gossos d'atura i d'esport rural basc foren algunes de les activitats que més interès van despertar durant el cap de setemana.

Tant les visites a la Vall d'Estaon i al centre bioclimàtic dels Pirineus a les Planes de Son, com l'ascenció al cim del Monteixo, van resultar un èxit de participació en superar-se àmpliament les expectatives dels organitzadors.

Acabada aquesta segona edició del FESTIVAL PYRENE - LA FESTA DELS PIRINEUS, la revista EL MUNDO DE LOS PIRINEOS, organitzadora de l'esdeveniment, va realitzar una valoració molt positiva de la celebració d'aquest festival en el Pirineu català, la qual cosa obre un camí esperançador per a la continuïtat d'aquesta festa en anys posteriors.

La celebració d'aquest festival, que va pel camí de convertir-se en una cita imprescindible en l'agenda de la cordillera pirenaica, ha estat possible gràcies a la participació desinteressada d'un grup de joves voluntaris de Llavorsí, a més del patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'Ajuntament de Llavorsí, la Fundació Territori i Paisatge, i les empreses Fecsa-Endesa i Calzados Fal.